رنگ روغنی ساختمان چیست؟

قیمت نقاشی ساختمان
دسته : آموزش نقاشی ساختمان
مدت زمان مطالعه : 3 دقیقه

اگر به دیوار خانه‌های اطرافیان یا خودتان دقت کنید، حتما نشانه‌ای از رنگ روغن را مشاهده می‌کنید. رنگ روغنی در گذشته استفاده‌های زیادی در خانه‌های افراد داشته است؛ به طوری که به عنوان بهترین رنگ برای نقاشی ساختمان شناخته شده است.

در حال حاضر هم با توجه به رنگ‌های مختلف تولید شده از جمله رنگ اکرلیک یا رنگ جوتن، هنوز رنگ روغنی دیوار، طرافداران خود را دارد. اما آیا تا به حال فکر کرده‌اید که مواد تشکیل‌دهنده رنگ روغنی ساختمان چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟ اگر به دنبال پاسخ کاملی برای این سوال هستید، پیشنهاد می‌کنیم که در ادامه این مقاله ما را همراهی کنید.

قیمت نقاشی ساختمان در تهران با نقاشان حرفه ای رویال پینت

رنگ روغن ساختمان چیست؟

نقاشی ساختمان با رنگ روغنی یکی از قدیمی‌ترین و پرطرفدارترین نوع رنگ است که رزین استفاده شده در آن، از دانه کتان یا سویا به دست می‎آید. رنگ روغنی جزو رنگ‌های پایه حلال یا آلکیدی است که در ساختارش به جای رنگدانه‌های معلق در روغن، از رزین آلکیدی حل شده در رقیق کننده استفاده می‌شود.

به طور کلی رنگ روغن ساختمان به دلیل آلکیدی بودن، بر پایه رزین‌های آلکیدی و حلال‌های نفتی تولید می‌شوند. رنگ روغنی به دلیل داشتن رزین‌های مختلف، مورد توجه بسیاری از افراد قرار می‌گیرد؛ چرا که وجود رزین‌ها در رنگ روغن نقاشی ساختمان، باعث دوام فوق‌العاده و قیمت پایین رنگ می‌شود.

اگر از نقاشان درباره بهترین رنگ ساختمانی سوال کنید، قطعا رنگ روغنی دیوار را معرفی می‌کنند؛ چرا که رنگ روغن توانایی چسبندگی بالا به اکثر سطوح را دارند و برای پوشش‌دهی تمامی سطوح مناسب هستند. از طرفی رنگ روغن ساختمان در نقاشی منازل کاربرد بیش‌تری دارد؛ زیرا در اثر هوا اکسید شده و به ترکیبات سیر شده تبدیل می‌شوند. در نتیجه لایه‌ای سخت و مقاوم تشکیل می‌دهد که از نفوذ آب و رطوبت در رنگدانه جلوگیری می‌کند.

برای رنگ‌آمیزی دیوار، از قلم مو و غلتک استفاده می‌شود؛ به این صورت که اجرای رنگ روغن با غلطک، ابتدا رنگ روغن دیوار یک‌دست می‌شود. بنابراین پس از خشک شدن رنگ روغنی روی دیوار، به هیچ عنوان خط غلتکی باقی نمی‌ماند. از قلم مو برای برش رنگ بین سقف و دیوار و مکان‌هایی که قابلیت رنگ روغن با غلطک را ندارد، بهترین گزینه است.

رنگ روغنی براق

انواع رنگ روغن مناسب نقاشی ساختمان

رنگ روغن ساختمانی در ایران سه نوع مات، براق و نیمه براق دارد. در ادامه به معرفی هر کدام از انواع رنگ روغنی ساختمان می‌پردازیم:

1.رنگ روغنی براق

رنگ روغنی براق از آن دسته رنگ‎هایی است که کیفیت بیش‌تری نسبت به دیگر انواع رنگ روغنی ساختمان دارد. رنگ روغنی براق آلکیدی بر پایه رزین‌های آلکیدی و با فرمولاسیون‌های موجود در صنایع رنگ‌سازی و سازگار با آب‌وهوای مناطق مختلف تهیه و تولید می‌گردد.

نقاشی ساختمان با رنگ روغنی براق شفافیت و درخشش فوق‌العاده‌ای دارد و در برابر عوامل جوی مختلف، دوام و ماندگاری مناسبی از خود نشان می‌دهد. رزین‌های استفاده شده در این رنگ، از ترکیب اسید و الکل ساخته می‌شود که اسید موجود در آن، سبب پوشش‌دهی خوب آن می‌شود. از این نوع رنگ برای رنگ‌آمیزی تمامی محیط‌های داخلی و خارجی انواع سطوح از جمله فلزی، چوبی، گچی و آجری استفاده می‌شود.

خدمات نقاشی ساختمان در کرج با رویال پینت

2. رنگ روغن مات

در بین انواع رنگ روغنی ساختمان، رنگ روغن مات محبوبیت خاصی دارد؛ به طوری که بیش‌تر مشتریان از ما درخواست می‌کنند که ماتی رنگ را بیش‌تر کنیم. البته توجه داشته باشید که میزان مات بودن رنگ به سلیقه افراد بستگی دارد. به عنوان مثال مشتریانی که برای نقاشی ساختمان در شمال تهران تماس می‌گیرند، از ما خواستار مات بودن بیش‌تر رنگ می‌شوند. رنگ روغنی مات بعد از خشک شدن، حالت پوست تخم‌مرغی به خود گرفته و بسیار زیبا و با دوام می‌شود.

معمولا از رنگ روغنی مات برای رنگ‌آمیزی سطوحی استفاده می‌کنیم که تمایل به مشاهده جزئیات آن را نداریم؛ چرا که این نوع رنگ، نواقص را کم تر از رنگ‌های دیگر نشان می‌دهد. هم‌چنین رنگ روغنی مات نسبت به دو نوع دیگر، زبری بیش‌تری دارد؛ در نتیجه سخت‌تر پاک می‌شود.

3. رنگ روغنی نیمه براق

رنگ روغنی نیمه براق یکی از بهترین انتخاب‌ها برای دیوار ساختمان است؛ چرا که ترکیبی از رنگ روغن براق و مات است و ویژگی‌های هر دو را دارد. بنابراین اگر به دنبال رنگ طبیعی برای خانه خود هستید، رنگ روغنی نیمه براق را برای رنگ روغنی دیوار انتخاب کنید.

رنگ روغنی نیمه براق از ترکیب کردن دو رنگ براق و مات به دست می‌آید. این ویژگی سبب شده است که شما بتوانید میزان براقی یا مات بودن این رنگ را به سلیقه دلخواه خود تنظیم کنید.

C:\Users\gh\Desktop\مقایسه-رنگ-های-پلاستیکی،-روغنی-و-آکریلیک.jpg

مزایا و معایب رنگ روغنی چیست؟

همه افراد می‌دانند که رنگ روغنی ساختمان چیست و حتما یکی از انواع رنگ روغنی ساختمان را استفاده کرده‌اند. رنگ روغنی داخل ساختمان به عنوان پرکاربردترین رنگ‌هایی است که افراد از گذشته تاکنون استفاده از آن را فراموش نکرده‌اند. نقاشی ساختمان با رنگ روغن، قدرت چسبندگی فوق‌العاده‌ای دارد و به آسانی با استفاده از قلموی رنگ روغن اجرا می‌شود.

معرفی مزایا نقاش ساختمان با رنگ روغن

  • رنگ روغنی داخل ساختمان دارای درخشش و فوق‌العاده‌ای است که چشم‌ها را به خود خیره می‌کند.
  • رنگ روغن نقاشی ساختمان برای مکان‌های پر رطوبت بهترین گزینه است؛ چرا که مقاومت فوق‌العاده‌ای در برابر رطوبت از خود نشان می‌دهد.
  • به دلیل آلکیدی بودن رنگ روغنی، پوشش‌دهی فوق‌العاده‌ای را باید از بهترین رنگ روغنی ساختمان توقع داشته باشید.
  • ماندگای و دوام رنگ روغن ساختمان فوق‌العاده زیاد است؛ به طوری که سال‌های زیاد به همان شکل اولیه خود باقی می‌ماند.
  • نقاشی با رنگ روغن ساده یا رنگ روغن مدرن، قابلیت پیاده‌سازی روی تمامی سطوح را دارد؛ به طوری که جلوه رنگ روغن روی چوب، به زیبایی رنگ روغنی دیوار است.
  • بهترین ویژگی رنگ روغن ساختمانی، قابلیت چسبندگی بالای آن است.
  • مقاومت فوق‌العاده رنگ روغن یا نقاشی ساختمان با رنگ اکرلیک، در برابر رشد کپک‌ها بسیار زیاد است.
  • رنگ روغن نقاشی ساختمان قابلیت شسشتو و تمیز شدن آسانی دارد.
C:\Users\gh\Desktop\painting1-wood2-home1.jpg

معایب رنگ روغنی ساختمان

  • یکی از مهم‌ترین معایب رنگ روغنی، مواد تشکیل‌دهنده آن است؛ چرا که نقاشی با رنگ روغن ساده به دلیل دیر خشک شدن لایه‌های آن، زمان زیادی را صرف می‌کند.
  • مواد تشکیل‌دهنده رنگ روغن، برای محیط زیست و انسان‌ها مضر است.
  • پیاده‌سازی رنگ روغن مدرن و ساده کمی سخت است.
  • در صورت تماس ناخودآگاه با سطوح، رنگ روغن نقاشی سخت پاک می‌شود.
  • رنگ روغنی داخل ساختمان، بوی نامبطوعی دارد.
  • نقاشی با رنگ روغن ساده، بدون زیرسازی اولیه انجام نمی‌شود.

 

بیشتر بخوانید:

نحوه نصب کاغذ دیواری روی رنگ روغنی

 

برای رنگ روغنی از چه تینری استفاده کنیم؟

رقیق کردن رنگ روغن با تینر، جزو مراحل مهم در نقاشی با رنگ روغن ساده است. اکثر نقاش‌های ساختمانی از تینر به عنوان حلال برای رنگ استفاده می‌کنند. رقیق کردن رنگ روغن با تینر سبب تمیز شدن قلموی رنگ روغن، سرعت بخشی به روند خشک شدن و نازک کردن رنگ روغن نقاشی می‌شود.

تینر روغنی، بنزین جزو بهترین رقیق کننده‌های رنگ روغن نقاشی به شمار می‌روند. اما سوالی که برای نقاش‌های ساختمانی پیش می‌آید این است که برای رنگ روغنی از چه تینری استفاده کنیم؟ رقیق کردن رنگ روغن با تینر وایت اسپریت (حلال سنگین) یکی از بهترین راه‌های حل شدن رنگ‌های نقاشی و ورنی‌ها است.

C:\Users\gh\Desktop\15-1.jpg

نکاتی در مورد رقیق کردن رنگ روغن

برای رقیق کردن انواع رنگ روغنی باید به نکات زیر توجه کنید:

در هنگام رقیق کردن رنگ مات، باید با توجه به برچسب موجود بر روی قوطی، از تینر باکیفیت استفاده کنید. همچنین تینرهای با درصد چربی کم، فراریت بالایی دارند و برای اینکار مناسب نیستند. در هنگام رنگ‌آمیزی منازل بهترین حالت حدود 20تا 30 درصد تینر نسبت به وزن رنگ برای رقیق کردن توصیه می‌شود.

2. در هنگام رقیق کردن رنگ روغنی مات نباید از تینر به مقدار زیاد استفاده کنیم؛ زیرا درصد بالای پودرهای خشک موجود در تینر، سریعا ته نشین شده و سبب آسیب به کیفیت رنگ می‌شود. توجه کنید که اگر برای رقیق کردن، تینر بیش‌تری بریزید، موجب کاهش کیفیت و پوشش رنگ روغنی ساختمان می‌شود.

C:\Users\gh\Desktop\825907bc5dde106eb06adf4b46ea1086.jpg

 

نکات ایمنی و شرایط نگهداری رنگ‌‎های روغنی 

  • رنگ روغنی براق و مات را در محیط خشک ، خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری نمایید. بعد از مصرف و اتمام کار، درب ظرف رنگ را محکم ببندید و به تاریخ تولید و انقضا رنگ توجه کنید. هنگامی که از رنگ روغنی ساختمان استفاده می‌کنید، باید تهویه مناسبی را ایجاد کنید. در صورت امکان پنجره و درب ها را باز بگذارید تا جریان کامل هوا در محیط برقرار باشد.
  • در صورتی که سابقه بیماری آبریزش چشم، سردرد و یا سایر بیماری‌ها در استفاده از رنگ روغنی ساختمان براق و مات را دارید، از هوای تازه بیش‌تر یا ماسک‌های تنفسی استفاده کنید. از تماس رنگ با چشم جلوگیری کنید. در صورت بعلیده شدن رنگ، فورا مریض را به مراکز درمانی ببرید.
C:\Users\gh\Desktop\bedroom.jpg

رنگ روغنی ساختمان یکی از پرطرفدارترین و مرسوم‌ترین رنگ‌هایی است که در تمامی مکان‌های مختلف از جمله خانه یا اداره‌ها اثری از آن را مشاهده می‌کنید. علت محبوبیت رنگ روغن داخل ساختمان، ویژگی‌های منحصر به فرد و خاص این نوع رنگ است. رنگ روغنی، ماندگاری و شفافیت فوق‌العاده‌ای دارد و در انواع تناژ رنگ‌های مختلف به بازار عرضه می‌شود. هزینه نقاشی ساختمانی رنگ روغنی و اجرت رنگ روغنی ساختمان، نسبت به دیگر رنگ‌ها کمی بیش‌تر است؛ چرا که برای پیاده‌سازی بهترین رنگ روغنی ساختمان، باید زمان زیادی را صرف کنید. اگر شما قبلا از کاغذ دیواری استفاده می‌کردید و قصد تغییر دکوراسیون خانه خود را دارید، حتما رنگ روغن ساختمان را امتحان کنید.

ضمنا توجه داشته باشید که با توجه به افزایش اجرت رنگ روغنی ساختمان و برای جلوگیری از اسراف در هزینه رنگ روغنی ساختمان و دستمزد رنگ روغنی، حتما انواع رنگ روغنی را از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنید. رویال پینت یکی از همان شرکت های معتبر در زمینه اجرای انواع رنگ روغنی ساختمان و دیگر رنگ‌هایی هم‌چون اپوکسی، بلکا، رنگ روغن یا اکرلیک است که خیال شما را از این بابت راحت می‌کند. شما می‌توانید در قسمت رنگ روغنی ساختمان قیمت انواع رنگ روغنی داخل ساختمان را مشاهده کنید. هم‌چنین با مقایسه دستمزد رنگ روغنی در رویال پینت، با بهترین نقاش‌های ساختمانی آشنا شوید.

نظرات کاربران

khanom tala
30 . اردیبهشت . 1398

سلام برای زیرسازی دیواری ک قبلا رنگ روغن شده چیکار باید کرد؟؟؟
و این کار حدودا چقدر زمان میبره؟

ممنون میشم جواب بدین!!!

    نقاشی و رنگ آمیزی رویال
    31 . اردیبهشت . 1398

    با سلام
    زیر سازی یکی از حساس ترین قسمت های نقاشی است ،
    مراحل زیر سازی عارضم خدمت شما که به شکل زیر میباشد:
    ۱:باز کردن ترک های دیوار
    ۲-بتونه کاری و لکه گیری با بتونه کناف
    ۳-بتونه و لکه گیری با بتونه روغنی
    ۴سمباده زدن
    ۵-اجرای استر رنگ
    ۶-مجدد لگه گیری با بتونه روغنی
    در مورد زمان با توجه به خشک شدن رنگ روغن و بتونه حداقل سه روز زمان میبره

صالح نصیری
14 . مرداد . 1400

سایتتون محشرههههه

جهانی
12 . اسفند . 1401

جناب رضایان در خیابان فرجام نمونه کار نقاشی رنگ روغن شخص خودتان رو دیدم بسیار عالی و بدون کوچکترین نقصی بود. به اندازه اطلاعاتتان صاحب فن و هنر هم هستید .دست مریزاد

مشاوره