آیا میدانستید چه مادهای سبب چسبندگی بهتر رنگ دیوار میشود؟ شاید با خود فکر کنید که مگر خود رنگ، جسبندگی کافی برای دیوار را ندارد؟ در پاسخ باید بگوییم که عامل اصلی برای پوشش رنگ روی دیوار، استفاده از پرایمر است.
پرایمین نوعی ماده سفید رنگ است که قبل از اجرای رنگ اصلی، روی دیوار کشیده میشود. این نوع رنگ اصولا به همراه رنگهای دیگر استفاده میشود. همچنین رنگ پرایمر، سبب افزایش کیفیت کار و اصولی بودن آن است. اگر به دنبال پاسخ سوالاتی از قبیل پرایمر در نقاشی ساختمان چیست و کاربرد پرایمر در نقاشی ساختمان هستید، این مقاله از رویال پینت را مطالعه کنید.
رنگ پرایمر در نقاشی ساختمان چیست؟
پرایمر نوعی مایعی سفید رنگ است که ظاهری شبیه به دوغ دارد. پرایمر نقاشی ساختمان معمولا از 20 تا 30 درصد رزین مصنوعی، 60 تا 80 درصد حلال و دو تا پنج درصد افزودنی ساخته میشود. پرایمر نوعی رزین است که برای نقاشی زیرکاری دیوارهای مختلف، به جای روغن زیر کار استفاده میشود. شما میتوانید با پوششدهی پرایمر قبل از رنگ کردن، دیوار را در برابر رطوبت مقاوم کنید.
ثبت سفارش رایگان
نقاشها با اجرای پرایمر قبل از رنگ اصلی، باعث صاف و یکدست شدن سطح دیوار میشوند. استفاده از پرایمر، سرعت اجرای رنگ را کمتر میکند؛ اما در عوض طول عمر بیشتری را برای دیوار تضمین میکند. به طوری که دیوار در برابر ترک خوردن و پوسیدگی، مقاومتر میشود. از طرفی پرایمین برای انواع سطحهای گچی، سیمانی، اجر، بتن، چوب و سنگ بهترین گزینه است.
انواع رنگ پرایمر چیست؟
رنگ پرایمر بر اساس کاربرد و نوع حلال طبقهبندی میشود. بر اساس نوع حلال، پرایمرهایی از جمله پایه آب، پایه حلال و پایه فاقد حلال دارد. در ادامه به معرفی برخی از انواع پرایمر بر اساس کاربرد میپردازیم:
1.پرایمر رنگ اکرلیک
اگر شما با رنگ اکرلیک آشنایی داشته باشید، حتما میدانید که پرایمر رنگ اکرلیک چیست؛ چرا که رنگ پرایمر اکرلیک، جزو پر طرفدارترین نوع پرایمر است. رنگ پرایمر اکرلیک بر پایه اکرلیک و سیلیکون است که باعث چسبندگی بهتر مواد میشود. این نوع پرایمر در دسته پرایمرهای بر پایه آب است که پس از خشک شدن، کاملا شفاف و بیرنگ میشود؛ بنابراین جزو انواع پرایمر بیرنگ قرار میگیرد. اگر میخواهید بدانید که ویژگیهای رنگ اکرلیک چیست، باید ضد حساسیت بودن، پوششدهی بالا، سرعت خشک شدن بالا و اجرای سریع را اشاره کنیم.
2. پرایمر لاتکس
این نوع پرایمر دارای خواص مختلفی از جمله قدرت چسبندگی مناسب، قیمت ارزانتر، دوام بیشتر و جذب رطوبت کمتر را اشاره کنیم. از این نوع پرایمر نقاشی ساختمان، برای پرایمر دیوار گچی، سیمانی، آجری، اردواز و ایرانیت استفاده میشود.
3. پرایمر پلی یورتان
پلی یورتان برای ایجاد پیوندهای قوی برای چسبندگی بیشتر استفاده میشود. اصولا نقاشها برای سطوح فولادی، بتنی و پلاستیکی از این نوع استفاده میکنند.
4. پرایمر کنیتکس
پرایمر کنیتکس از نوع پرایمر رزین اکرلیک است که به عنوان لایه چسبنده برای دیوارهای سیمانی و کاشیها استفاده میشود.
مشاوره رایگان بگیرید
5. پرایمر بتن
در سازههای بتنی به دلیل داشتن سطوح خورنده و حساس، باید از پرایمرهای قویتری مانند پرایمر بتن استفاده شود.
6. پرایمر اپوکسی
پرایمر اپوکسی نوعی پرایمر بیرنگ است که قدرت نفوذ و چسبندگی بالایی برای اجرا دارد. این پرایمر مقاومت فوقالعادهای در برابر سایش و فرسایش دارد. همچنین مانع از ورود رطوبت به بتن و آسیب مواد شیمیایی به آن میشود.
7. پرایمر نقاشی ساختمان
پرایمرهای ساختمانی، برای چسبندگی و کیفیت بیشتر انواع رنگ پلاستیک، روغنی یا اکرلیک مصرف میشود.

مزایا و معایب پرایمر ساختمانی
رنگ پرایمین، یکی از ضروریترین مواد برای نقاشی ساختمان است؛ از همین رو در ادامه مزایا و کارایی رنگ پرایمر را شرح میدهیم:
- استفاده درست و تخصصی از رنگ پرایمین، سبب بهبود کار رنگآمیزی میشود.
- هزینه نقاشی با استفاده از رنگ پرایمر ضد آب کمتر میشود.
- خروجی کار شما پس از رنگآمیزی کامل جلوه بهتری دارد.
- استفاده از پرایمر، مقاومت و عمر رنگ دیوار را افزایش میدهد.
- قیمت مقرونبهصرفهای دارد.
- پوششدهی خوبی برای ترکها و درزهای دیوار از خود نشان میدهد.
- سبب خشک شدن سریعتر رنگ و افزایش شرعت نقاشی میشود.
- قابل استفاده برای نمای داخی و خارجی است.
برخی از معایب رنگ پرایمر در ادامه آمده است:
- زمان نقاشی ساختمان با اجرای پرایمر بیشتر میشود.
- در صورت وجود رطوبت دیوار، پرایمر چسبندگی مناسبی را ایجاد نمیکند.
- اگر رنگ پرایمر پوششدهی مناسبی نداشته باشد، رنگ دیوار کیفیت خوبی نخواهد داشت.
کاربرد پرایمر در نقاشی ساختمان چیست؟
کارایی رنگ پرایمر در ساختمان بر هیچکسی پوشیده نیست؛ چرا که این مایع، به عنوان چسب قوی برای ماندگاری رنگ روی دیوار به حساب میرود. دیواری که با استفاده از پرایمر زیرسازی شده باشد، قطعا مقاومت بیشتری در برابر نفوذ رطوبت و آب دارد. همچنین با مصرف رنگ پرایمر، استفاده از رنگهای اصلی کمتر از قبل میشود. اگر به دنبال کاربرد پرایمر در نقاشی ساختمان هستید، موارد زیر را مطالعه کنید:
- عایقکاری دیوارهای خارجی خانه در نمای ساختمان
- عایقکاری دیوارها، سقف ها و استخر خانه
- پوششدهی لولههای سیمانی و فلزی
- محافظت از بتنهای زیر خاک
- پنهان کردن تمامی درزها و اتصالات اضافی
- قابل استفاده روی سطوح مرطوب
- اجرای آسان و سریع
مراحل استفاده از پرایمر در نقاشی ساختمان چیست؟
اجرای پرایمر گچی، پرایمر رنگ پلاستیک یا به طور کلی انواع پرایمرهای مختلف، تقریبا آسان و سریع است؛ اما باید با حوصله و دقت انجام شود. مراحل اجرای پرایمر بی رنگ و انواع رنگ پرایمین، به شرح زیر است:
1.پرایمر مورد نظر خود را انتخاب کنید.
در این مرحله مهم باید مایع پرایمر خود را بر اساس جنس دیوار و سطح انتخاب کنید. مقلا پرایمر دیوار گچی، با پرایمر رنگ پلاستیک متفاوت است. از طرفی باید از بین رنگ پرایمر ضد آب یا پرایمر بیرنگ، یکی را انتخاب کنید.
2. اجرای پرایمر را شروع کنید.
در این مرحله باید رنگ پرایمین را با استفاده از فرچه یا غلتطک مخصوص، روی دیوار بکشید.
3. بتونهکاری را شروع کنید.
پس از تمام شدن و خشک شدن پرایمر، باید بتونهکاری را شروع کنید. بتونهکاری تخصصهای خاص خود را نیاز دارد؛ بنابراین باید از ماهر بودن نقاش ساختمانی خود مطمئن شوید.
4. سنبادهکشی را فراموش نکنید.
برای آن که سطح دیوار به حالت هموار و یکدست باشد، باید حتما سنبادهکشی انجام شود. شاید این سوال پیش بیاید که سنابدهکشی پرایمر رنگ اکرلیک چیست؟ آیا تفاوتی بین سنبادهکشی سطوح مختلف وجود دارد؟ باید بگوییم که سنبادهکشی در دیوارهای مختلف، به یک شکل انجام میشود.

جان کلام
رنگ پرایمر یکی از مراحل ضروری برای نقاشی دیوار ساختمان محسوب میشود. با استفاده از رنگ پرایمر، عایق مناسبی بین دیوار و رنگ ایجاد میشود که مانع از جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل دیوار است. از طرفی رنگ دیوار با استفاده از پرایمین، صاف و یکدستتر از قبل دیده میشود. اجرای رنگ پرایمر به تخصصهای فوقالعادهای نیاز ندارد؛ اما این موضوع به معنای عدم رعایت نکات اصولی در اجرای آن نیست. چرا که اگر نقاش نتواند رنگ پرایمر را به خوبی روی دیوار پخش کند، جلوه نهایی رنگ، با کیفیت مطلوبی نمیشود.
اگر شما به دنبال بهترین نقاش برای اجرای پرایمر هستید، پیشنهاد میکنیم که روی کمک تیم رویال پینت حساب کنید. این تیم ماهر، تمام تمرکز خود را برای اجرای دقیق رنگ پرایمر به کار میگیرد. جهت تمایل به کسب اطلاع درباره پرایمر نقاشی ساختمان و هزینه اجرای آن، به وبسایت رویال پینت مراجعه کنید.
نظرات کاربران