نقاشی ساختمان با رنگ ضد حریق، یکی از بهترین راهها برای عایقسازی دیوارهای ساختمان در برابر آتش است. تکنولوژی اجرای رنگ ضدحریق باعث شده است که خیال شما حتی از آتشسوزی خانه خود راحت باشد. اگر به دنبال قیمت رنگ ضد حریق و تمامی اطلاعات راجع به رنگ ضد حریق هستید، این مقاله از رویال پینت را مطالعه کنید.
خدمات نقاشی ساختمان در تهران با بهترین متخصصین رویال پینت
رنگ ضد حریق چیست؟
رنگ ضد حریق جزو آن دسته رنگهای ساختمانی است که به تازگی وارد دنیای رنگ و ساختمانسازی شده است. رنگ ضد حریق یا همان رنگ نسوز که کاملا ضد حرارت است و با داشتن جلوه ای تزئینی، برای جلوگیری گسترش و انتشار شعلههای آتش بین 30 تا 120 دقیقه استفاده میشود. رنگهای ضد حریق بیشتر در صنایع ساختمانی و سازههای فلزی کاربرد دارد.
رنگ های ضد حریق در برابر آتش بسیار مقاوم هستند. همچنین بر پایه آب است و بدون هیچ حلال دیگری میشود؛ بنابراین در هنگام آتشسوزی از خود واکنش نشان میدهند. رنگ ساختمانی ضد حریق با داشتن فرمولاسیون ضد حرارت خود، در مقابل آتش، به سرعت کف میکند؛ از همین رو با ایجاد لایهای عایق و واکنشهای شیمیایی مخصوص، مانع از آتشسوزی دیگر قسمتهای خانه میشود. رنگ ضد حریق علاوه بر داشتن خاصیت ضد حرارت بودن، جنبه تزئینی و زیبایی هم دارد؛ بنابراین جزو انتخابهای مشتریان قرار میگیرد.
فرمولاسیون جادویی این نوع رنگ از دو فرم چسبنده پلیمری پایه آب و محلول ساخته میشود. همچنین گرمای ناشی از آتشسوزی، سبب انتشار اسید ارگانیک میشود؛ کربنیزه شدن پلی اتیلنهای رنگ ضد حریق در محل آتش سوزی، باعث تولید گاز ناشی از آن میشود که از آتشسوزی جلوگیری میکند.
انواع رنگ ضد حریق
رنگ ساختمانی ضد حریق به عنوان عایق حرارتی برای انواع سطوح فلزی، بتنی، چوبی و دیگر سطوح استفاده میشود. بنابراین دارای انواع مختلفی است که در ادامه آنها را شرح میدهیم:
1.رنگ ضد حریق منبسطشونده
رنگ های ضد حریق منبسط شونده برای محافظت از سازههای فولادی استفاده میشود. این نوع رنگ ضخامت بسیار کمی دارد و با داشتن ظاهری زیبا، بیشتر برای نمای بیرونی ساختمان مناسب است. همچنین مقاومت آن در برابر ضربه و چسبندگی بسیار زیاد است.
2. رنگ ضد حریق سیمانی
در سازههای بتنی و فلزی، بیشتر از رنگ ضد حریق سیمانی استفاده میشود. این نوع رنگ را روی سطوح مختلف اسپری میکنند؛ به طوری که ضخامت لایههای آن حدود چند میلیمتری است. رنگ ضد حریق سیمانی پس از اجرا، به رنگ خاکستری در میآید. همچنین از دیوارهای خانه در برابر حرارت بالای 450 درجه هم محافظت میکند.
اجرای کنیتکس روی دیوار با متخصصین رویال پینت
3. رنگ ضد حریق سازهها
این نوع رنگ به صورت لایههایی بسیار نازک روی سازه قرار میگیرد که با برخورد با آتش، متورم میشود. سپس ساختاری مانند ذغال پیدا میکند که مانع از انتقال حرارت به لایههای زیرین میگردد. همچنین رنگ ضد حریق سازه برای لایه خارجی ساختمان کاربرد دارد.
4. رنگ ضد حریق بر پایه گچ
این پوشش مانع از گرم شدن بی از حد دیوار میشود؛ ولی اجرای رنگ ضد حریق بر پایه گچ، بسیار تخصصیتر از دیگر رنگها است.
5. رنگ ضد حریق اسکلت فلزی
اگر زیبایی رنگ برای شما اهمیتی ندارد، از این نوع رنگ استفاده کنید؛ چرا که رنگ ضد حریق اسکلت فلزی، بیشتر خاصیت ضد حریق بودن دارند. قیمت رنگ ضد حریق اسکلت فلزی، بیشتر از دیگر رنگ های ضد حریق است.
6. رنگ ضد حریق اپوکسی
رنگ ضد حریق اپوکسی همان کارایی رنگ اپوکسی را دارد؛ به این صورت که در زمان آتشسوزی، لایه ضخیم عایقی را روی زمین تشکیل میدهد و مانع از انتقال آتش به قسمتهای دیگر زمین میشود. در مقاله ای دیگر در مورد مزایا رنگ اپوکسی گفته ایم.
7. رنگ ضد حریق چوب
یکی از بهترین مصالح ساختمانی، رنگ ضد حریق چوب است؛ چرا که چوب و رنگ کاری چوب بیشتر از مواد دیگر، در عرض سوختگی قرار میگیرد. رنگ ضدحریق چوب علاوه بر ایجاد زیبایی مضاعف روی چوب، مانع از سوختن آن در برابر آتش میشود؛ از همین رو برای تیرها، درها، دیوار، نمای ساختمان و لوازم تزئینی چوبی مناسب است.
8. رنگ ضد حریق نانو
رنگ ضد حریق نانو باعث مقاومت فوقالعاده در برابر حرارت و دود میشود. همچنین نمای ساختمان همانند رنگ کنیتکس را تغییر نمیدهد و مانع از بروز گازهای سمی به اطراف است. رنگ ضد حریق نانو، یکی از گران قیمتترین رنگ های ضد حریق است.
بیشتر بدانید: رنگ نانو چیست؟
مزایا رنگ ضد حریق
برخی از مزایای رنگ ضد حریق به شرح زیر است:
- ماندگاری و دوام رنگ ساختمانی ضد حریق فوقالعاده است؛ بنابراین سالهای زیادی از دیوار حفاظت میکند.
- دارای استانداردهای انگلیسی، اروپایی و بینالمللی برای محافظت از سازه تا 120 دقیقه است.
- قابلیت استفاده روی تمامی سطح را دارد.
- کاربرد تزئینی دارد و به عنوان روکش روی سطوح مختلف هم استفاده میشود.
- قابلیت اجرا قبل و بعد عملیات ساخت را دارد.
- قیمت رنگ ضد حریق نسبت به دیگر رنگها مقرونبهصرفه است.
- یکی از مزایای رنگ ضد حریق، عدم تولید گازهای سمی است.
- امکان ترمیم رنگ آسیبدیده وجود دارد.
- زمان اجرای رنگ ضد حریق کم است.
- مانع از رشد باکتریها و میکروبهای روی دیوار میشود.
- ضخامت کمی دارد و در برابر عواملی محیطی مقاوم است.
- در صورت آتشسوزی، فرصت بیشتری برای نجات جان دیگران میدهد.
- عایق خوبی برای صدا است و تاثیر منفی روی زیبایی ساختمان نمیگذارد.
بیشتر بدانید: رنگ جوتن چیست؟
معایب رنگ ضد حریق
اگر قصد استفاده از رنگ ضد حریق را دارید، باید با معایب آن هم آشنا شوید:
- ضخامت برخی از رنگ های ضد حریق بسیار زیاد است.
- تعدادی از رنگ های ضد حریق ساختمانی، زیبایی خاصی ندارد.
- اجرای رنگ ضد حریق، به تخصص و افراد کاربلد نیاز دارد.
اجرای رنگ ضد حریق
روش اجرای رنگ ضد حریق در انواع مختلف، به شکلهای خاصی انجام میشود. برای تعیین روش اجرای رنگ ضد حریق، باید به عوامل مختلفی از جمله نوع رنگ، نوع سازه و ابزارهای مخصوص به آن توجه کنید. مراحل اصلی در اجرای رنگ ضد حریق به شرح زیر است:
1. سطح مورد نظر خود را از هر گونه آلودگی پاکسازی کنید؛ مثلا در صورت رنگ سطوح فلزی، باید تمام قسمتهای آن را با موارد ساینده تمیز کنید.
2. فشار دستگاه خود را کاملا تنظیم کنید.
3. پرایمر ضد اکسیداسیون را به عنوان زیرسازی روی سطح مورد نظر خود بزنید.
4. با استفاده از اسپری یا غلطک، برای اجرای رنگ ضد حریق اقدام کنید. توجه داشته باشید که استفاده از اسپری دستی، روش بهتری برای ایجاد لایه محافظ روی فلز است.
5. منتظر خشک شدن کامل سطح باشید.
جان کلام
رنگ ضد حریق جزو رنگهای کاربردی و استاندارد ساختمانی برای محافظت از سازههای مختلف در برابر آتشسوزی است. اگر شما به فکر ایمنی بیشتر ساختمان و جان خود هستید، حتما از این نوع رنگ در نمای داخلی و خارجی خانه خود استفاده کنید. اکثر مشتریان برای خرید رنگهای ضد حریق، دچار چالشهایی درباره قیمت رنگ ضد حریق میشوند؛ چرا که رنگ ضد حریق قیمت در بین انواع رنگها کمی بیشتر است.
از طرفی با توجه به عامل زنگ ضد حریق قیمت، اجرای رنگ ضد حریق باید به دست متخصصان کاربلد انجام شود. در غیر این صورت زیبایی و کارایی مورد نظر شما را نخواهد داشت. اگر به دنبال بهترین نقاش برای رنگ ساختمانی ضد حریق هستید، روی کمک تیم رویال پینت ضد حریق حساب کنید؛ چرا که اعضای گروه رویال پینت، با داشتن دانش و مهارت کافی، تمام تلاش خود را برای باکیفیت شدن کار شما به خرج میدهند.
نظرات کاربران