هارمونی رنگ ها

مناسب ترین همنشینی رنگ ها
دسته : آموزش نقاشی ساختمان

با رعایت همنشینی رنگ ها زیر در نقاشی ، دکوراسیون و ست کردن لباسهایمان زیبایی بصری بوجود می آوریم که همنشینی رنگ ها را در طبیعت به وضوح میبینیم. هماهنگی یا هارمونی به معنای “چیدمان مناسب اجزاء یک کل”  میباشد و وجود آن در تمام ابعاد زندگی از جمله موسیقی، شعر، رنگ، جلوه می کند. از نظر دیداری، هماهنگی در چیزی است که موجب لذت چشم می گردد. این هماهنگی بیننده را مجذوب کرده و احساس نظم و تعادل را به او القا می کند. هنگامی که چیزی ناهماهنگ است، یا خسته کننده است یا وحشتناک. از طرفی هارمونی بیش از حد نیز به ترکیبی بسیار ملایم و نچسب تبدیل میگردد و بیننده را آن طور که باید مجذوب و علاقه مند نمی کند و بالعکس عدم حضور آن نیز تصویری به وجود می آورد که هیچ چشمی تحمل دیدن آن را ندارد. در این مطلب می خوانید رنگ هایی که به هم میایند؟

انواع خدمات ساختمانی از جمله نقاشی ساختمانی در تهران با رویال پینت

منظور از هارمونی رنگ ها چیست؟

از نظر یک نقاش رنگ به عنوان یک عامل، رنگ سازی در نقاشی به کار برده می شود . از دیدگاه یک فیزیکدان، رنگ یکی از طول موج های نور است و از بعد نگاه یک فیزیولوژیست، رنگ واکنش شبکیه چشم نسبت به نور های دریافتی است. نام هر رنگ از سایه رنگ های تشکیل دهنده (قرمز ، آبی ،زرد) گرفته می شود. با انکه طیف های رنگ ، با یکدیگر مخلوط می شوند. هنرمندان غالبا سایر رنگ ها را از یکدیگر متمایز می دانند و از همین جاست که شیوه های بسیار گوناگونی برای نمایش رنگ ها پدید می آید و باید از هارمونی رنگ ها شناخت کافی بدست آورد.

در هر رنگ اساسا دو متغیر وجود دارند، مقدار نور منعکس شده و خلوص ظاهری که تغییر در یکی از آن ها باعث پیدایش رنگ دیگری شود.

 

هارمونی رنگ ها

 

هارمونی (توازن ) امری است دلپذیر که فرد را مجذوب کرده و باعث ایجاد یک احساس درونی و تعادل در فرد می شود. رنگ مایه یا تونالیته در ارتباط با محیط از اهمیت خاص برخوردار بوده و در نتیجه هنگام بوجود آمدن کنتراست نیز این عمل نقش مهم تری از رنگ ایفا می کند که در همنشینی رنگ ها مورد اهمیت است.

جنبه های مختلف در هارمونی رنگ ها

سه جنبه برای رنگ قائل می شویم : جنبه رنگی ، میزان اشباع رنگ و درخشندگی رنگ . با توجه به نظریه یوهانس ایتن درباره رنگ ها، کنتراست رنگ مایه می باشد که بر همه ی آن ها مقدم است. مهم ترین کنتراست رنگی، کنتراست سرد و گرم می باشد ، که در آن ها رنگ ها را به دو گروه سرد یعنی آبی و سبز و گرم یعنی زرد و قرمز تقسیم می کند.

کیفیت دور شونده و عمق دار رنگ سبز – آبی باعث شده است که از آن ها برای نشان دادن ساختمان های دور استفاده شود. در حالی که کیفیت قوی تر قرمز – زرد را به هنگام بیان انبساط مورد استفاده قرار می دهند. از این کیفیت در تجسم بخشیدن به فضا استفاده شایانی می شود. زیرا از طریق گرمای رنگ تقریبا مقدار ساخت را می توان حدس زد.

بیشتر بخوانید: آموزش ترکیب رنگها

رنگ های مکمل در هارمونی رنگ ها

رنگ هایی که مقابل یکدیگر در دایره رنگ قرار دارند به عنوان رنگ های مکمل شناخته می شوند. (مثال: سبز و قرمز). کنتراست بالایی که در رنگ های مکمل وجود دارد انرژی و تحرک زیادی را القا می کند. به ویژه زمانی که رنگ ها را خالص به کار ببریم. اما باید به یاد داشت که این حالت باعث اذیت بیننده نشود. رنگ های مکمل به هیچ وجه مناسب متن نیستند.

رنگ های متشابه در هارمونی رنگ ها

رنگ های متشابه ، رنگ هایی هستند که در دایره رنگ در کنار هم قرار دارند. این رنگ ها معمولا با یکدیگر خیلی خوب جور می شوند و صحنه و طرح های زیبایی را به جا می گذارند. این رنگ ها در طبیعت به راحتی پیدا می شوند و هارمونی ای که به وجود می آورند بسیار زیبا است. به یاد داشته باشید که به هنگام استفاده از این نوع رنگ ها، کنتراست و تضاد کافی را داشته باشید. یک رنگ را به عنوان رنگ اصلی انتخاب کنید، رنگ دوم رنگ حمایت کننده و رنگ سوم (ترکیب شده با سیاه، سفید یا خاکستری) به عنوان مقوی آن.

همنشینی رنگ ها همنشینی در رنگ هارمونی در رنگ ها طیف رنگ ها رنگ های سرد و گرم

نظرات کاربران

حسین
3 . بهمن . 1397

جالب بود

امین
19 . اسفند . 1397

سلام
من میخوام دیوار های راه رو و راه پله رو رنگ کنم منتها با خوندن مطالب سایت شما کمی گیج شدم البته تقصیر خودمه چون بار اوله دارم رنگ آمیزی میکنم نظر خودم اینه که میخوام سقف رو آبی تیره تر مثلا آبی نیلی بکنم و دیوارها رو یا فیروزه ای یا آبی اسمانی به نظر شما این ترکیب بهتره یا مثلا سقف را همون رنگ آبی تیره و دیوارها رو مثلا نارنجی متمایل به قرمز یا زرد بکنم ؟
با تشکر

    نقاشی و رنگ آمیزی رویال
    19 . اسفند . 1397

    دورود بر شما
    در کل این رنگ های که فرمودین قدیمی شدن ،سعی کنین از رنگ شلوغ و تیره کمتر استفاده کنین ،
    پیشنهاد بنده برای سقفتون سفید برفی(سفید سقف ) برای دیوارشم به سلیقه خودتون یه رنگ روشن تر استفاده کنین .

ف م
21 . اسفند . 1399

سلام
میخوام رنگ اصلی خونه م رو فیروزه ای کنم ، از قبیل فرش ، پرده ، حتی شیرینی خوری و جا میوه ای ،
میشه راهنمایی کنید چه رنگی با فیروزه ای ترکیب کنم ، اللخصوص پرده

    royal@admin
    9 . آذر . 1400

    سلام
    قطعا استفاده از رنگ فیروزه ای به تنهایی، موجب خستگی در طولانی مدت، بی روح شدن خانه، میشود. برای استفاده از رنگ های مکمل رنگ فیروزه ای مانند رنگ سفید،صورتی کم رنگ، زرد ملایم، بنفش ملایم ،خاکستری، کرم، طلایی، سبز و … استفاده کنید. رنگ فیروزه ای را در دکوراسیون به سبک مدرن کلاسیک و سنتی استفاده میکنند

مشاوره