رزین اپوکسی چیست؟

C:\Users\gh\Desktop\epoxy-for-wood.jpg
دسته : دسته‌بندی نشده
مدت زمان مطالعه : 8دقیقه

آیا می‌دانستید که اکثر وسایل تزئینی اطراف شما با استفاده از رزین اپوکسی ساخته می‌شود؟ رزین اپوکسی نوعی ساختار رزینی شیمیایی است که علاوه بر ساخت وسایل تزئینی، حتی در ساختمان‌سازی هم کاربرد دارد. با توجه به کاربردهای رزین اپوکسی، بسیاری از افراد با استفاده از اپوکسی رزین، درآمد زایی فوق‌العاده‌ای هم می‌کنند.

اگر شما هم به دنبال ترکیبات رزین اپوکسی و چگونگی کار رزین اپوکسی هستید، این مقاله را مطالعه کنید؛ چرا که ما در این مقاله شرح کاملی از این که رزین اپوکسی را از کجا بخریم، طرز تهیه رزین اپوکسی، قیمت رزین اپوکسی و خرید رزین اپوکسی را به شما شرح می‌دهیم.

رزین اپوکسی چیست؟

قبل از این که تعریف کاملی از رزین اپوکسی را ارائه کنیم، باید با مفهوم کلی رزین آشنا شوید. رزین‌ها در دو دسته طبیعی و مصنوعی وجود دارند. رزین طبیعی جزو پر قدمت‌ترین نوع رزین است که برای قایق سازی، ظرف غذا، مومیایی اجساد و انواع سنگ‌های ارزشمند طبیعی استفاده می‌شود. از طرفی رزین مصنوعی با فناوری‌های مختلف شیمیایی ساخته می‌شود که در کارهای مختلفی از جمله رزین اپوکسی میز کاربرد دارد.

رزین اپوکسی ماده‌ای لزج و چسبناک است که با انجام فعالیت‌های شیمیایی و گرمایی، سفت می‌شود. اپوکسی رزین، جزو نمونه‌های پیشرفت یافته شده رزین‌ها هستند که از دو بخش رزین و عامل پخت تشکیل می‌شوند. در واقع رزین اپوکسی یا همان پلی پوکساید، دارای مقاومت شیمیایی و گرمایی زیادی دارند؛ هم‌چنین چسبناک بودن رزین اپوکسی سبب شده است که بازار کار با رزین اپوکسی داغ‌تر گذشته باشد.

پس از پخت رزین اپوکسی، اتصال بسیار سخت و ماندگاری ایجاد می‌شود که سبب متصل شدن جوشکاری‌های سخت حتی در فلزات است. جالب است بدانید که کار رزین اپوکسی، حتی در جلوگیری از فرسودگی وسایل خانگی هم ادامه دارد. به دلیل ترکیبات رزین اپوکسی و کاربردهای رزین اپوکسی، امروزه در صنایع مختلفی از آن استفاده می‌کنند. به این صورت که در تقویت، ترمیم و مقاوم‌سازی سازه‌های بتنی و کامپوزیتی هم کار با اپوکسی رزین وجود دارد.

شاید برای شما این سوال پیش بیاید که رزین اپوکسی نرم، چگونه تبدیل به رزین مقاوم و سخت می‌شود؟ در پاسخ باید بگوییم که عامل اصلی سخت شدن رزین اپوکسی نرم، استفاده از رزین و هاردنر در ساختار انواع رزین اپوکسی است. ماده سخت کننده رزین و هاردنر با توجه به ترکیبات شیمیایی رزین و هاردنر، با رزین اپوکسی مخلوط می‌شود. پس از ترکیب رزین و هاردنر، رزین به آرامی شروع به پختن می‌کند و در 48 ساعت آینده کاملا سفت می‌شود.

C:\Users\gh\Desktop\I800X500_120818570149.jpg

انواع رزین اپوکسی

رزین‌های اپوکسی به طور کلی به دو دسته رزین اپوکسی طبیعی و مصنوعی تقسیم‌بندی می‌شود. رزین‌های طبیعی که از ضمغ و شیره درختان به دست می‌آید؛ اما رزین‌های مصنوعی دارای ساختار شیمیایی هستند. رزین‌های مصنوعی بر اساس تعداد مولکول های آن ها به چند دسته کلی قرار می‌گیرند. در ادامه به معرفی انواع رزین اپوکسی مصنوعی می‌پردازیم:

1.رزین اپوکسی سیکلوآلیفاتیک

این نوع از اپوکسی رزین، از طریق واکنش دو جزئی ساخته می‌شود که ساختار مولکولی کاملا اشباع شده‌ای دارد. همین ساختار فوق‌العاده رزین، ویژگی‌های منحصربه‌فردی از جمله مقاومت در برابر اشعه ماورا بنفش، مقاومت در برابر هوا، حرارت و جریان‌های الکتریکی را ایجاد می‌کند. از این نوع رزین برای محیط‌های با درجه حرارت بالا مانند کارخانه‌ها بیش‌تر استفاده می‌شود.

2. رزین اپوکسی سه منظوره

رزین اپوکسی سه منظوره نوعی ماده پلاستیکی با ویسکوزیته کم است. این نوع رزین اپوکسی جزو رزین‌های غیر کریستالی است که در دمای کم پخته می‌شود.

3. رزین اپوکسی چند منظوره

طرز تهیه رزین اپوکسی چند منظوره سخت‌تر از برخی از رزین‌های دیگر است. از طرفی این نوع اپوکسی رزین، دارای عملکرد فوق‌العاده زیاد و مقاومت زیاد است که پایداری حرارتی خوبی را هم از خود نشان می‌دهد.

4. رزین‌های اپوکسی نووالاک

این نوع رزین‌ها دارای خواص حرارتی، شیمیایی و مکانیکی بهترین نسبت به برخی از رزین‌ها است.

5. رزین اپوکسی حاوی فسفر

رزین‌های حاوی فسفر مقاومت فوق‌العاده‌ای در برابر آتش و حرارت‌های زیاد دارند. از طرفی گاز و دود سمی کمتری نسبت به برخی از رزین‌های دیگر ایجاد می‌کنند که به عنوان ترکیب سازگار با محیط زیست هم شناخته می‌شوند.

6. رزین اپوکسی حاوی سیلیکون

سلیکون جزو موارد مقاوم در برابر حرارت است که از دو روش مختلف ساخته می‌شود.

رزین اپوکسی برای چه مواردی استفاده می‌شود؟

رزین اپوکسی جزو آن دسته ترکیباتی است که خاصیت چسبندگی فوق‌العاده‌ای دارد؛ از همین رو در مصارف مختلفی از جمله صنایع و وسایل تزئینی خانه و هدیه های خاص و زیبا کاربرد دارد. در ادامه برخی از موارد کاربردی رزین اپوکسی را شرح می‌دهیم:

1.رزین اپوکسی زیورآلات

رزین اپوکسی زیروآلات، جزو پرکاربردترین مصارف اپوکسی رزین است.

رزین خاص

2. رزین اپوکسی برای کفپوش

در بین کاربردهای مختلف رزین اپوکسی جامد و رزین اپوکسی پودری، از رزین اپوکسی برای کفپوش بیش‌تر از همه استقبال شده است. کار با رزین اپوکسی برای کفپوش سبب می‌شود که شما کفپوشی صاف، صیقلی، لغزنده و مقاوم داشته باشید. در رزین اپوکسی برای کفپوش، از انواع ارزین اپوکسی شفاف بی رنگ یا طرح دار و رزین اپوکسی ضد خش استفاده می‌شود.

3. رزین اپوکسی سنگ

رزین اپوکسی سنگ، بیش‌تر در کارخانه‌های صنعتی برای استحکام‌بخشی به ورق‌های بزرگ سنگ، فرآوری سنگ، جلادهی و درخشان‌کنندگی سنگ استفاده می‌شود. هم‌چنین رزین اپوکسی سنگ نما هم به عنوان عایقی مناسب برای دیوارهای خانه به شمار می‌رود؛ بنابراین برخی از افراد رزین اپوکسی سنگ نما را هم در منزل خود استفاده می‌کنند.

4. رزین اپوکسی چوب

رزین اپوکسی چوب، جزو پر طرفدارترین و درآمدزاترین کار با اپوکسی رزین است که سبب مقاوم‌سازی چوب و بستن منافذ آن می‌شود. هم‌چنین رزین اپوکسی میز هم در این دسته، مشتریان زیادی را به خود جلب می‌کند. شما می‌توانید از رزین اپوکسی چوب، برای ساخت تایتل‌های دکوراتیو، ساخت گردن‌بند و جلادهی چوب، از رزین اپوکسی میز استفاده کنید.

C:\Users\gh\Desktop\06-1.jpg

رقیق کننده رزین اپوکسی چیست؟

رزین اپوکسی هم مانند دیگر رنگ‌ها، نیاز به رقیق کننده رزین اپوکسی دارد. شما می‌توانید با استفاده از اتر، بوتاندیول دی گلیسیریل اتر یا تری متیلولپروپان تری گلیسیریل اتر به عنوان رقیق کننده رزین اپوکسی استفاده کنید. توجه داشته باشید که میزان این رقیق کننده‌ها و خرید رزین و هاردنر، بستگی به موارد اولیه رزین اپوکسی دارد. بنابراین برای اضافه کردن هر مورد، به مواد اولیه رزین اپوکسی حتما دقت کنید.

مزایا و معایب رزین اپوکسی چیست؟

کار با رزین اپوکسی، مانند دیگر رنگ‌های نقاشی ساختمانی دارای مزایا و معایبی است که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم:

  • رزین اپوکسی جامد، رزین اپوکسی نرم، رزین اپوکسی پایه آب و تمامی اپوکسی رزین‌ها، چسبندگی فوق‌العاده‌ای دارند.
  • رزین اپوکسی ماده‌ای ترمیم کننده و اصلاح کننده است که خواص مختلفی از جمله انعطاف‌پذیری بالا، عایق حرارتی و دیگر ویژگی‌های منحصر‌به‌فردی دارد.
  • رزین اپوکسی شفاف و انواع دیگر رزین اپوکسی، مقاومت بالایی در برابر تماس با مواد شیمیایی دارند.
  • سازگاری کاملی با انواع سطح‌ها را دارد.

معایب رزین اپوکسی را هم می‌توانید در ادامه مشاهده کنید:

  • در صورت عدم رعایت نکات ایمنی در کار رزین اپوکسی، ممکن است که سلامتی شما با خطر بیفتد.
  • بخارهای ناشی از کار با اپوکسی رزین، سبب حساسیت‌های تنفسی می‌شوند.
  • قیمت رزین اپوکسی از جمله قیمت رزین اپوکسی کف، نسبت به دیگر رزین‌ها بیش‌تر است.
  • کاربردهای رزین اپوکسی در دمای پایین‌تر از پنج درجه سانتی گراد تقریبا امکان‌پذیر نیست.
  • آماده‌سازی و طرز تهیه رزین اپوکسی زمان زیادی لازم دارد.

قیمت رزین اپوکسی چگونه است؟

رزین اپوکسی ایرانی و خارجی جزو محصولات پرفروش در بازار است که کاربردهای مختلفی را هم دارد؛ از همین رو قیمت رزین اپوکسی کف و دیگر مکان‌ها، نسبتا زیاد است. البته در خرید رزین و هاردنر، رزین اپوکسی قیمت بستگی به مواد اولیه رزین اپوکسی هم دارد. هم‌چنین به دلیل تفاوت در مواد اولیه انواع رزین اپوکسی، قیمت رزین اپوکسی کف، رزین اپوکسی پایه آب، رزین اپوکسی جامد، رزین اپوکسی ضد خش، رزین اپوکسی پودری و رزین اپوکسی شفاف با یکدیگر فرق دارد.

رزین اپوکسی از کجا بخریم؟

اکثر افراد به دلیل عدم آشنایی با نکات کار با رزین اپوکسی، این سوال را دارند که رزین اپوکسی از کجا بخریم؟ امروزه به دلیل استقبال افراد از کار با اپوکسی رزین، مراکز مختلفی دست به ارائه رزین اپوکسی قیمت زده‌اند؛ اما اگر شما به دنبال رزین اپوکسی ارزان و اجرای مناسب آن هستید، می‌توانید روی کمک رویال پینت حساب کنید. رویال پینت همه چیز درباره رزین اپوکسی را به شما ارائه می‌کند و به نکات کار با رزین اپوکسی عمل می‌کند.

C:\Users\gh\Desktop\the-art-of-resin5.jpg

جان کلام

رزین اپوکسی ایرانی و به طور کلی انواع رزین اپوکسی از جمله رزین اپوکسی شفاف بی رنگ جزو پرکاربردترین رزین‌ها در صنایع و مصارف ساختمانی است. بنابراین اگر شما به دکوراسیون‌های خاص و شیک علاقه دارید، حتما برای اجرای رزین اپوکسی سنگ نما، رزین اپوکسی شفاف و دیگر انواع اپوکسی رزین اقدام کنید. اگر شما به دنبال همه چیز درباره رزین اپوکسی هستید، حتما با مطالعه این مقاله جواب درستی برای سوال‌های خود پیدا کرده‌اید. در صورت تمایل به خرید رزین اپوکسی و اجرای رزین اپوکسی در محل‌های مختلف، می‌توانید به وب‌سایت رویال پینت مراجعه کنید.

 

نظرات کاربران

مشاوره