آشنایی با اصطلاحات مختلف در مبحث رنگ

شرکت نقاشی ساختمان
دسته : آموزش نقاشی ساختمان

اصطلاحات سایه روشن، مایه ترکیبی، رنگ پایه سیری و شدت یکی از با ارزش ترین نمودارهای روابط میان رنگ های مثلثی است که ابداع این اصطلاحات رنگ ها را یک زمانی به گوته نسبت می دادند. در این مثلث رنگ های قرمز، زرد و آبی (رنگ های اصلی ) روش های سه گانه مثلث را تشکیل می دهند و رنگ های نارنجی، سبز و ارغوانی (رنگ های فرعی که از ترکیب دو تا از رنگ های اصلی به دست می آیند) در میان آن ها قرار گرفته اند.

خدمات نقاشی ساختمان در تهران در شرکت رویال پینت

رنگ های مکمل در اصطلاحات رنگ ها

رنگ هایی که در نقطه مقابل یکدیگر قرار دارند مانند رنگ های زرد و سبز ، رنگ های مکمل نامیده می شوند. زیرا یکدیگر را تکمیل می کنند و هر کدام رنگ هایی را که جذب می کند، دیگری منعکس می کند. چنانچه رنگ ها با نسبت های درست مخلوط شوند، رنگ خنثی یا خاکستری تولید می کنند.

شدت رنگ

شدت رنگ از اصطلاحات رنگ ها است که مربوط به پر رنگی و كم رنگی آن است. رنگهای اصلی دارای بالاترين شدت رنگ يا درخشندگی میباشند.

ارزش رنگ

روشنی يا تیرگی رنگهای مختلف را ارزش رنگ میگويند. رنگهای تاريكتر و شفافتر از نظر بصری سنگينی و وزن بيشتری از رنگهای روشن تر و خفه تر دارند. رنگهای تيره به نظر كوچكتر از رنگهای روشن می آيند.

ته رنگ

ته رنگ یا (hue) از اصطلاحات رنگ و اسامی رنگهای مختلف مثل قرمز يا آبی يا سبز است.

اصطلاحات رنگ ها

رنگهای سرد و گرم

شايد صحبت از گرمی و سردی رنگ عجيب به نظر برسد اما تجربه علمی نشان داده است كه در يك اتاق سبز يا آبی (سبز و آبی جزو رنگهای سرد هستند) احساس سرما به انسان دست میدهد. در حالی كه اتاقی به رنگ قرمز يا نارنجی حس گرما را در انسان بيدار ميكند. در تجربه مذكور، افرادی كه در اتاق سبز آبی بوده اند در حرارت 15 درجه احساس سرما كرده اند، حال آنكه ساكنان اتاق نارنجی، قرمز در حرارت 11 تا 13 درجه سانتیگراد احساس سرما نكرده اند. در حقيقت رنگهای سرد، گردش خون را كند ميکنند و رنگهای گرم باعث سرعت جريان آن میگردند. برای نمايش اجسام نزديك از رنگهای گرم و برای نمايش اجسام دور از رنگهای سرد استفاده میشود. رنگهای گرم مانند انواع زرد، قرمز و نارنجی و رنگهای سرد مانند انواع آبی، سبز و بنفش را می توان برای اصطلاحات رنگ ها معرفی کرد.

رنگ مايه

رنگ مایه یا تنالیته درجات مختلفی از رنگ ميباشد كه با نور منعكس شده از ماده رنگی رابطه دارند. درجات مختلف رنگ را يك بار به وسيله تركيب با سفيد و نيز به وسيله رقيق كردن رنگ با آب میتوان به دست آورد.

تعریف رنگهای اصلی و فرعی

رنگ اصلی، از اصطلاح رنگ ها است كه این رنگ را از تركيب رنگهای ديگر نتوان به دست آورد. بر اساس تئوری كلاسيك رنگ، رنگهای اصلی عبارتند از: زرد، قرمز، آبی. از حيث نظری با استفاده از اين سه رنگ و افزودن سفيد، تمام طیف رنگها را میتوانيم به دست آوريم. رنگهای اصلی در نهايت درخشندگی و اشباع میباشند. رنگهایی كه مستقيماً از تركيب رنگهای اصلی به دست می آيند به رنگهای فرعی موسومند و عبارتند از: نارنجی كه از تركيب قرمز و زرد، بنفش كه از تركيب قرمز و آبی، سبز كه از تركيب آبی و زرد به وجود می آيند.

رنگهای مكمل و متضاد در اصطلاحات رنگ ها

دو رنگ مكمل،  دو رنگی هستند كه تمام طیف رنگ ها را در خود داشته باشند. مثلاً رنگهای قرمز و سبز دو رنگ مكمل يكديگرند. زيرا رنگ سبز تركيبی از زرد و آبی است و قبلاً گفتيم كه زرد، آبی و قرمز رنگهای اصلی هستند كه از تركيب آنها میتوانيم تمام طیف رنگ ها را به دست بياوريم. بنابراين، رنگ مكمل هر رنگ اصلی عبارت است از تركيب دو رنگ اصلی بایکديگر. هر دو زوج رنگ مكمل با يكديگر متضاد نيز میباشند. يعنی در كنار يكديگر اختلاف شديدی را به چشم می آورند. به طور مثال در يك فضای وسيع سبز رنگ چند لكه كوچک قرمز به راحتی به چشم میخورد و خود را نمايان میسازد و با درخشندگی تضاد خود را با زمينه سبز نشان میدهد و تعادل لازم را در چشم برقرار می كند.

اسامی رنگ های قرمز

طیف رنگ ها

اسامی رنگ های صورتی

هارمونی رنگ

اسامی رنگ های نارنجی

رنگ های گرم

اسامی رنگ های زرد

اصطلاحات در رنگ

اسامی رنگ های سبز

رنگ های سرد

اسامی رنگ های آبی

طیف رنگی

اسامی رنگ های بنفش

اصطلاحات رنگ ها

اسامی رنگ های قهوه ای

رنگ

اسامی رنگ های سفید

رنگ های اصلی و فرعی

اسامی رنگ های خاکستری

رنگ های مکمل و متضاد

نظرات کاربران

نیاز
17 . اردیبهشت . 1398

سلام
عالی بود خیلی به دردم خورد

یاسر شیدائی
25 . آبان . 1398

سلام خیلی عالی بود ممنون خدا خیرتان دهد

مشاوره